Es mående

Jag tycker faktiskt E mår rätt bra nu förtiden.
I höstas hade han mycket smärtor i fötterna, tog upp det med ortopedläkaren och hon skickade E på röntgen för att se så han inte hade några extra ben i fötterna. Som kan orsaka smärta.
Det hade han inte.
Efter att ha fixat nya skor och nya inlägg blev det bättre.
När det gäller hans rygg är det upp och ner. Både i höstas och i julas hade han mycket ont i ryggen. Vi ska ta upp det nästa gång vi träffar ortopeden.
Vid skolioskontrollen i höstas visade den på 8 grader. Då måste det röntgas, en sk skoliosröntgen. Den visade på...
Ingen skolios.... Ortopedläkaren tror att Es skolios är muskulär dvs orsakad av hans muskelsjukdom.
 
Den 13 januari, en fredag ;)
Ringde skolan och berättade att E hade ramlat och hade jätteont i handen. Var så pass blek att man inte ville skicka hem honom. Jag fick sätta mig på bussen hem, hade hunnit jobba i 20 minuter.
När jag kom till skolan mådde han mycket bättre men hade ont. Frågade om han orkade gå till vårdcentralen. Det gjorde han. 1,20h senare hade vi en remiss till röntgen. E ville röntgas på mitt jobb.
Vi gick förbi OkQ8 innan vi gick till bussen. Köpte vars en bulle m pålägg och lite dricka. Ifall detta skulle ta tid.
Han blev röntgad på mitt jobb. Röntgen visade en fraktur på handleden. Jaha, bara att knata ner på akuten....
Väl där gick det rätt snabbt. Träffade en läkare som berättade om frakturen och att han skulle gipsas. 3 veckor skulle gipset sitta, sedan återbesök till ortopeden. Jag bad om ett besök till hans ordinarie ortoped.
Nu är handleden helt läkt och han har inga besvär av det. Han fick övningar av sjukgymnasten på ortopedmottagnigen samt av sjukgymnast på vårdcentralen. Dessa gör han när jag påminner om det ;)
 
Läkarbesök detta år: Ortopeden och neurologen. Till kardiologen har vi inte varit än. Får nog ringa och fråga.
 
En sådan här skena fick E.
Först sätter man en vadderad strumpa, sedan läggs gipsskenan. Ovanpå det ett bandage och sedan tejp.
E var duktigt på att hålla handen i högläge samt vara rädd om gipset vid duschning. Vi satte en plastpåse om underarmen och så höll han armen utanför duschdörren. Jag fick hjälpa till att dosera schampo och dusch crème.
Efter 2 veckor fick vi åka tillbaka till akuten för att gipsa om efter som att gipset hade börjat glipa. Till Es förtjusning fick han ett rött gips istället :)
1 Alexandra:

skriven

Men oj då... Vad är det för sjukdom han har? :(

Svar: Han har en ovanlig muskelsjukdom som heter Dystrofia Myotonica. Dock har han ganska lite repetetioner av den sjuka DNA, knappt 400. Så han mår rätt bra. Det är läkarbesök varje år, barnneurolog + ortoped. 2-3 års mellanrum är det besök till kardiologen.
Ullis

2 Alexandra:

skriven

Usch... Läste lite om den... Verkar jobbigt! :(

Kommentera här: