Alltid redo!

Det här är en del av scouternas valspråk och lösen.
 
Mao
Jag är scout. En stolt sådan.
Hur länge har jag varit scout? Som barn i nästan 10 år och som vuxen, i 8 år. Allt som allt i 18 år :D
Det är nog bättre att dela upp tiden som scout, dvs börjar med scoutingen som barn och i ett annat inlägg, scout som vuxen.
 
 Jag började som scout när jag var 8 år, miniorscout (8-10år). Enligt mamma var det hon som tog med mig till scouterna eftersom någon hon kände var scoutledare. Först ville jag inte alls sitta med i ringen hos dom andra scouterna utan följa med mamma och fika, haha.
I 2 år var jag miniorscout sedan ville jag sluta. Mamma tyckte det var synd att jag skulle sluta så hon började som ledare för juniorscouterna (10-12år). Efter det fortsatte jag som scout. 3 år som Patrullscout och nästan 3 år som seniorscout.

Jag har varit på 5 sommarläger. 1988, 1989, 1990, 1991 & 1993. Jag kommer bäst ihåg lägren från -91 & -93.
 
Lägret 1991 hette Fritt fall och var ett sommarläger för endast seniorscouter. Lägret hölls på Sjöröd, ett lägerområde på Österlen. Vi hade hur kul som helst. Klättrade på klättervägg, byggde lådbilar, gick på hajk osv.
Jag lärde känna ett seniorlag från Södra Sandby. Hade en sommarflört med en kille från Vellinge. Plus en massa andra roliga saker.

Lägret 1993 hette Natura 93 och det var ett internationellt (tror jag) läger. Det kom scouter från olika delar i världen. Själva lägret hölls på ett gammalt flygfält utanför Karlsborg, mellan Vänern och Vättern. Bästa minnet, det regnade i nästan 10 dagar, hahaha. I övrigt var det mest kaos i den byn jag bodde.
Tror jag slutade som scout några månader senare....

Varför slutade jag som scout?
Vi var 5-6 tjejer i vårt seniorlag. Vi kom aldrig överens. En av tjejerna var väldigt dominant och dom andra hängde på henne.... Det fanns inte heller någon ledare som ville ta sig an oss.
 
Tillägg: Jag har valt att skriva in dom gamla orden för åldersindelningen. Detta ändrades 2011. Även symbolen för scouter ändrade utseende. Nedan visar jag den gamla symbolen
 

I del 2 kommer jag använda dom nya namnen.
 
 

Kommentera här: