Alltid redo! del 2

Nu har jag tänkt att berätta om min tid som ledare och vart jag är idag.
 
Jag slutade som sagt strax innan jag fyllde 18 år.
När jag var runt 20 år började jag fundera på om man kunde vara scout som vuxen. Men eftersom jag inte visste hur man gjorde så föll det i glömska. Det kom annat i vägen ;)
Det var inte förens 2008 när min dotter berättade att hon och hennes kompis ville börja på scouterna och att man kunde prova på scouting på vårt utomhusbad.
Jag följde med tjejerna och på badet träffade jag på dåvarande kårordförande för kåren jag är aktiv i idag (vill inte skriva ut namnet). Jag sa till honom att jag var intresserad att vara ledare, till juniorscouter (nya namnet kom 2012). Han fick mitt namn och telefonnummer och skulle höra av sig.
Det gjorde han inte utan jag ringde honom istället.

Jag började sedan som ledare på tisdagar en bit in terminen. Till en början var det nog mer en brevidgång eller titta på. Kände aldrig att jag kom riktigt in i ledarteamet.
I januari 2009 bytade jag till onsdagar, mest för att min linedans bytade dag ;) . I detta ledarteam trivdes jag bättre. Det är i denna avdelning jag fortfarande är ledare.
Jag invigdes som ledare under våren samma år. Tror det var under Sankt Georg, scouternas skyddshelgon. Fick ett litet märke i ljusblått som sitter ovanför fickan på vänster sidan på skjortan.
 
2009-2010, 3 helger tror jag det var, gick jag en utbildning som hette ALU, allmän ledarutbildning. Dvs en basutbildning. Idag heter den leda scouting.
Den var riktigt rolig att gå. I min patrull var vi 2 nya ledare och resterande hade nog varit ledare i typ 10 år. Man kände sig som en svamp när dom rutinerade pratade, man sög åt sig allt dom sa, haha.
 
2015-2016 gick jag scouternas högsta ledarskapsutbildning, Treklöver Gilwell. Den kommer få ett eget inlägg. För det är den tuffaste och häftigaste upplevelse inom scouting som jag gjort.
 
Idag:
Sitter jag som vice kårordförande i kåren jag tillhört sedan 2009. Jag är fortfaraden ledare på samma avdelning som 2009, varför byta ;) . 2016 och halva 2017 kommer vara ett intensivt scoutår. Kommer säkert skriva några inlägg om det.

Scouterna idag. 2012 ändrades namnet från Svenska scoutförbundet till enbart Scouterna. I samma veva fick även åldersindelningen nya namn, Spårarscout (minior), Upptäckarscout (junior), Äventyrarscout (patrull), Utmanarscout (senior), Rover heter samma som innan.
Nedan ser Ni den nya loggan