Bältros & skrapsår

När jag kom hem från Holland (eget inlägg om den resan) hade E fått några konstiga utslag på kroppen, runt om överkroppen.
Jag visste om prickarna 2 dagar tidigare iom att Es pappa ringde & berättade om utslagen, han sa det kliade osv. Jag bad honom ge allergitablett & smörja med hydrokortison. Sen bad jag att han skulle skicka bilder på Es utslag så jag ev kunde se vad det var.
I första hand tyckte jag några liknade svinkoppor för det har E haft innan. Så jag skrev tillbaka att tvätta utslagen med tvål & vatten & sedan skulle Es pappa även tvätta sina händer m tvål & vatten samt handsprit. Bad också Es pappa att köpa en salva på apoteket mot svinkoppor. Dagen efter bad jag honom att vänta med att handla för jag var osäker ;)
Jag kom hem på en söndag & tittade på Es utslag men blev inte klokare. Kanske bältros svarade Es pappa?
Valde att ringa till VC på måndagen för att få en sjuksköterska att titta på det iom att vi skulle åka till Stockholm & hälsa på kusinerna, som är 1 & 4 år, varan den yngsta har haft problem med njurarna.
Kl 13 skulle vi till VC. En sjuksköterska tittade på E & sa att det var bältros, hon frågade efter vattkoppor också (det fick E när han var 5,5 månad...). Jahopp, bara ringa min bror & berätta att vi inte kunde hälsa på för att E hade bältros.
Es syster blev jättebesviken (jag förstår henne). Vi bokade in ett besök på Knuthenborg Safaripark istället. Vi skulle ändå till High Chaparall i slutet på veckan.
 
Skrapsåren då?
Dem fick E när han vurpade med sin spark.... Ett litet på armbågen, ett stort & ett minder på sitt knä. Tur att man har välfyllt hemma apotek, hahaha.
Nu är skrapsåren läkta bara kliande ruvor kvar som vi botar m vaselin ;)
 
Väljer att inte lägga ut någon bild på Bältros ;) Men den orsakas av samma virus som vattkoppor, varicella zoster.
Jag har dock inte en aning hur E har fått sin bältros....