Jag och min höft

Jag har en "sjukdom" som heter Kongenital höfledsluxation. Detta upptäcktes när jag skulle åka hem från BB, 1976.
Jag blev behandlad med en von Rosen skena i 3 månader. Mina föräldrar fick åka in till sjukhuset 1g/v för att jag skulle badas och skenan skulle plockas bort o polstras om.
Jag sov inte på nätterna utan min farmor och min mormor turades om att vara där så mamma & pappa fick avlastning på nätterna.
Så på alla bilderna ser jag ut som en lite groda.

Idag.
Har jag dysplasi i höften. Lårbenshalsen är förkortad, ledpannan är för grund samt så är ledhuvudet oregelbundet i formen.
Men fortfarande ingen artros (ledförslitning).
Det ända som kommer att göra mig "frisk" är en ny höft. Men det kommer inte att ske på många år pga hållbarheten på en ny höft, 4-15 år och jag är "bara" 33 år.

Status i nuläget är att jag har ofta ont ffa på vintern. Så fort jag går långa sträckor gör det ont i flera dagar.
Jag har smärtstillande att äta.
Problemet är jag att inte kommer till ortopedmottagningen pga att jag inte varit patient där på länge. När jag går till vårdcentralen så skickas jag på en vanlig röntgen som inte visar någon förändring sen senaste röntgen. Dr på vårdcentralen skriver ut smärtstillande o nämner sjukgymnast. Bingo, han har gjort sitt.

Ja jag låter bitter. Men jag har ont och det är jävligt jobbigt. OM jag skall gära som min höft vill blir jag ju knäpp för då skall jag hålla mig stilla och hur kul är det.

   

annan länk klicka här !