Borrelia

Inte hos E utan det är jag som haft det.
Precis avslutat en antibiotikakur på 10 dagar.
 
För 2 månader sedan upptäckte jag ett rött kliande märke på sidan (ovanför höften). Märket blev större & större & kliade rätt bra. Ringde vårdcentralen några dagar senare som sa att jag kunde testa antihistamin & hydrokortison. Klådan försvann efter ett par dagar, istället blev jag lite öm där jag kliat.
I början av september fick jag en krampkänsla i sidan, som jag ibland får när jag blir förstoppad (pga min IBS). Tog panodil & Ipren några dagar senare & det släppte.
8/9 (vet datumet exakt) jobbade jag som funktionär på Röntgenveckan (kongress för röntgenfolk) & gick & stod mycket. Hade förvisso gympaskor & stödstrumpor. På natten vaknar jag av jag har fruktansvärt ont i höften. Vad är nu detta tänkte jag men iom att smärtan vek på panodil & ipren brydde jag mig inte om att söka för det. En vecka senare hade vi tokmycket på jobbet & på bussen hem hade jag så ont att jag fick sitta med böjda knä och när jag gick av bussen så gick jag så långsamt att jag blev full i skratt. Nu börjar jag tro på att det är en inflammation i höften. Så jag höjer dosen & tar istället 3 panodil & 3 ipren, per dag. En vecka senare börjar jag även få rejält ont mellan skulderbladen så pass mycket att jag har svårt att ändra ställning utan att det gör ont.
24/9 bokar jag läkartid & den 2/10 får jag tid. Vid den här tiden har smärtan börjat lägga sig så läkaren vet inte riktgt vad det är men hon vill att jag tar ett blodprov för Borrelia. Jag själv ber om en röntgen av mina höfter (det gjorde senast 2009). Jag ringer Vårdcentralen den 7/10 & frågar vad blodprovet visar. Positivt säger sjuksköterskan & det finns ett recept för antibiotika att hämta ut. Jag tänker "Gud så skönt, då vet jag varför jag haft så ont".
Varifrån jag fått fästinge vet jag inte, för scouterna hade inte börjat den 22/9 när jag upptäckte det röda märket....
Nu har jag i alla fall ätit min pencillin i 10 dagar & om en månad ska jag ta nya prover för att se om Borrelian är utläckt.
 
 

Kommentera här: