Bebisyra i Kungahuset

I junimånad gifte sig Prins Carl-Philip & Sofia. Bara några dagar senare föddes Prinsessan Madeleines andra barn, prins Nicholas.
För ca 1 månad sedan tillkänna gavs det att Kronprinsessan väntade barn nr 2 med beräknad förlossning i mars. Förra söndagen döptes prins Nicholas & torsdags tillkänna gavs det att även Carl-Philip & Sofia väntade sitt första barn med beräknad förlossning i april.
Det betyder att inom loppet av 4 år (2016) har fötts 5 barn. Prinsessan Estelle 2012, Prinsessan Leonore 2014, prins Nicholas 2015 & så 2 barn 2016.
 
Stort GRATTIS & LYCKA TILL!!!
 

 

Borrelia

Inte hos E utan det är jag som haft det.
Precis avslutat en antibiotikakur på 10 dagar.
 
För 2 månader sedan upptäckte jag ett rött kliande märke på sidan (ovanför höften). Märket blev större & större & kliade rätt bra. Ringde vårdcentralen några dagar senare som sa att jag kunde testa antihistamin & hydrokortison. Klådan försvann efter ett par dagar, istället blev jag lite öm där jag kliat.
I början av september fick jag en krampkänsla i sidan, som jag ibland får när jag blir förstoppad (pga min IBS). Tog panodil & Ipren några dagar senare & det släppte.
8/9 (vet datumet exakt) jobbade jag som funktionär på Röntgenveckan (kongress för röntgenfolk) & gick & stod mycket. Hade förvisso gympaskor & stödstrumpor. På natten vaknar jag av jag har fruktansvärt ont i höften. Vad är nu detta tänkte jag men iom att smärtan vek på panodil & ipren brydde jag mig inte om att söka för det. En vecka senare hade vi tokmycket på jobbet & på bussen hem hade jag så ont att jag fick sitta med böjda knä och när jag gick av bussen så gick jag så långsamt att jag blev full i skratt. Nu börjar jag tro på att det är en inflammation i höften. Så jag höjer dosen & tar istället 3 panodil & 3 ipren, per dag. En vecka senare börjar jag även få rejält ont mellan skulderbladen så pass mycket att jag har svårt att ändra ställning utan att det gör ont.
24/9 bokar jag läkartid & den 2/10 får jag tid. Vid den här tiden har smärtan börjat lägga sig så läkaren vet inte riktgt vad det är men hon vill att jag tar ett blodprov för Borrelia. Jag själv ber om en röntgen av mina höfter (det gjorde senast 2009). Jag ringer Vårdcentralen den 7/10 & frågar vad blodprovet visar. Positivt säger sjuksköterskan & det finns ett recept för antibiotika att hämta ut. Jag tänker "Gud så skönt, då vet jag varför jag haft så ont".
Varifrån jag fått fästinge vet jag inte, för scouterna hade inte börjat den 22/9 när jag upptäckte det röda märket....
Nu har jag i alla fall ätit min pencillin i 10 dagar & om en månad ska jag ta nya prover för att se om Borrelian är utläckt.
 
 

E & hans mage

Flera gånger har nu E klagat på ont i magen, utan andra symtom. Så pass att han inte kan gå till skolan.... Har frågat om det är något som hänt i skolan men han nekar....
Nu har jag i alla fall bokat telefontid till hans läkare för att fråga om det kan ha med muskelsjukdomen att göra...
 

Mag-tarmsymtom

Diarré, förstoppning och magknip är vanligt, vilket beror på att nerver och muskler i tarmen samt gallblåsans funktion påverkas. Ibland händer det att magsmärtorna blir så svåra att de felaktigt tolkas som tarmvred.

Detta står på Socialstyrelsens hemsida, som tyvärr är den enda sidan som jag kan läsa på om hans sjukdom.
Jag skall fråga läkaren om han behöver nån medicin eller om vi skall låta det vara & kanske prova nån probiotika eller annat för magen?
Återkommer efter samtalet med henne