Ett besök på barnakuten

Vi har varit på barnakuten för första gången pga Es sjukdom....
Dock inget allvarligt.
 
E fick ont mitt i bröstkorgen för ca 2 veckor sedan & 3 dagar senare ringde han mig på jobbet & grät för han hade så ont :(
Pratade även med hans idrottslärare som berättade att de hade hoppat höjd ifall det hade någon betydelse. Det slutade med att E cyklade hem från skolan & tog lite smärtstillande. När jag sedan kom hem berättade E att det gjorde ont när han reste sig ur sängen eller låg på sidan.
Jag hade försökt få tag i hans barnläkare under dagen utan resultat.
På torsdagen hade E fortfarande ont så han stannade hemma från skolan. Fortfarande inget svar från hans läkare.
På fredagen gick E till skolan för att de skulle åka på utflykt.
Äntligen fick jag ta på Es läkare :) . Hon trodde dock inte att det var något med hans hjärta med tanke på min beskrivning men sa att vi skulle söka barnakuten om han fortfarande hade ont under helgen. Hon gjorde också en anteckning ifall vi sökte akut.
I måndags morse hade E ont när han vaknade & när han andades, jahopp....
Testade att ringa dagvården. Men de hade inga akuttider att ge.... Ringde barnakuten för att kolla läget innan vi åkte in.
Besöket tog 1,5h & de tog ett EKG som var bra, ett blodtryck samt kände & klämde på honom samt lyssnade på hans hjärta & lungor. Allt var bra. Läkaren bedömde det som Idiopatiska smärtor dvs utan orsak.... Jag tror dock det berodde på hans muskelsjukdom. Det blev till att ringa Es morfar som körde honom hem så att jag kunde gå & jobba.
När jag kom hem på kvällen så hade E feber & muskelvärk..... Så han har varit hemma hela veckan. 1 maj började han få ont i halsen & prata grötigt (som nästan försvunnet) Fattas bara att han får halsfluss :/
Nåväl, vi testar med skolan imorgon & håller tummarna att han blir frisk
 
 

Kommentera här: