Eurovision Song Contest 2015

Stort GRATTIS till
 
SVERIGE
MÅNS ZELMERLÖV
 
Ja  du läste rätt. Sverige lyckades med bedriften att vinna, igen. Bara 3 år efter Loreen 2012 :)
Norge kom på en 8:e plats. Varken Danmark, Finland eller Island togs sig vidare från sina semifinaler.
 
I år var det dessutom jubileum. 60 år sedan ESC startade. Då valde EBU att bjuda in Australien, ett land som följt Eurovision i säkert 30 år :)
 
1. Sverige 365p
2. Ryssland 303p
3. Italien 292p
4. Belgien 217p
5. Australien 196p
6. Lettland 186p
7. Estland 106p
8. Norge 102p
9. Israel 97p
10. Serbien 53p
 
 

Ett besök på barnakuten

Vi har varit på barnakuten för första gången pga Es sjukdom....
Dock inget allvarligt.
 
E fick ont mitt i bröstkorgen för ca 2 veckor sedan & 3 dagar senare ringde han mig på jobbet & grät för han hade så ont :(
Pratade även med hans idrottslärare som berättade att de hade hoppat höjd ifall det hade någon betydelse. Det slutade med att E cyklade hem från skolan & tog lite smärtstillande. När jag sedan kom hem berättade E att det gjorde ont när han reste sig ur sängen eller låg på sidan.
Jag hade försökt få tag i hans barnläkare under dagen utan resultat.
På torsdagen hade E fortfarande ont så han stannade hemma från skolan. Fortfarande inget svar från hans läkare.
På fredagen gick E till skolan för att de skulle åka på utflykt.
Äntligen fick jag ta på Es läkare :) . Hon trodde dock inte att det var något med hans hjärta med tanke på min beskrivning men sa att vi skulle söka barnakuten om han fortfarande hade ont under helgen. Hon gjorde också en anteckning ifall vi sökte akut.
I måndags morse hade E ont när han vaknade & när han andades, jahopp....
Testade att ringa dagvården. Men de hade inga akuttider att ge.... Ringde barnakuten för att kolla läget innan vi åkte in.
Besöket tog 1,5h & de tog ett EKG som var bra, ett blodtryck samt kände & klämde på honom samt lyssnade på hans hjärta & lungor. Allt var bra. Läkaren bedömde det som Idiopatiska smärtor dvs utan orsak.... Jag tror dock det berodde på hans muskelsjukdom. Det blev till att ringa Es morfar som körde honom hem så att jag kunde gå & jobba.
När jag kom hem på kvällen så hade E feber & muskelvärk..... Så han har varit hemma hela veckan. 1 maj började han få ont i halsen & prata grötigt (som nästan försvunnet) Fattas bara att han får halsfluss :/
Nåväl, vi testar med skolan imorgon & håller tummarna att han blir frisk
 
 

En liten lista :)

Den lilla lista hittade jag hos Retrolover , så jag tog mig friheten att knycka den.
 
Hur mår du? Ganska bra faktiskt. Är dock rätt trött efter 2 dagars jobbande så det skall bli skönt att vara ledig nästa 2,5 dag.
 
Vad är det bästa med söndagar? Att man slappar riktigt ordentligt & lagar mat som går snabbt. Ibland städar jag dock
 
Nämn något du skrattade åt igår. Det var så mycket på jobb igår att jag inte kommer ihåg om jag skrattade...
 
Vad gjorde du för 15 minuter sedan? Läste bloggar och hittade denna :)
 
Godaste glassmaken? Jag är jättetråkig när det gäller kulglass. Väljer blåbär, dajm & pecannötkola. Ibland köper jag Ben & Jerryglass i smaken Choclate brownie eller strawberry cheesecake.
 
Vad stör du dig på? Folk som gnäller på allt och alla istället för att fundera på ifall det är dem det är fel på.
 
En låt som du gråter till? Jag gråter inte till musik däremot kan jag få gåshud om en låt är riktigt bra. Just nu är det Ave Maria m Mirusia Lowerse (fr Andre Rieu) som ger mig gåshud.
 
Fyra jobb du haft! Jag har bara jobbat som undersköterska med på olika ställen. Akutröntgen sen 2011, Neuroröntgen 2003-2011, NIVA 2001- april 2002, Infektionen avd 2 & akuten 1998-1999. Jag har varit mammaledig i 2 omgångar, nov 1999- 2000 & juli 2002- aug 2003.
 
Fyra länder du åkt på semester till Senast var det Kreta 2006, Mallorca 2000, Italien 1995. Det kommer även att bli 5 dagar i Holland i sommar.
 
Drömmer du mardrömmar? Inte så att jag vaknar av dem
 
Har du vunnit en prispokal nångång? Nej, bara mina katter ;)
 
Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Musik & i gymnasiet var det alla vårdämnena, dock inte psykologi, psykiatri & tandvård ;)

Sämsta grönsaken? Aubergine, Squash
 
Fyra saker du ser fram emot! Konsert i Köpenhamn på torsdag, sommarsemster med familjen, resan till Holland samt att påbörja en Tre Klöver Gilwell utbildning i september (högsta ledarskapsutbildningen för scoutledare)
 
Vad gör dig glad? Mina barn, min man, musik, mina halvgalna kollegor :) våren, sommaren