Järnbrist

Jahopp, så har en fått järnbrist igen.... 8 år sedan sist... Undras nu vad som orsakar det? Är det Borrelian som spökar?
 
Så här är det.
Förra fredagen var jag och tog nya prover, förvisso 2 månader efter antibiotikan. I måndags ringde läkaren och sa du har järnbrist & din b12 är för låg. Eh va? Nu igen sa jag? Du kan hämta ut ett recept på järntabletter och b12 samt gå till Vårdcentralen och ta nya prover. Jaha?
Mer sa hon inte och jag blev lite paff och glömde fråga ang Borrelian.
Igår ringde jag till vårdcentralen och frågade om Borrelian men det kunde inte sjuksköterskan se. Sen sa hon "du skall även ta ett avföringsprov", Det sa inte läkaren något om svarade jag.
Sagt och gjort, idag var jag och tog fler prover samt så sa undersköterskan som stack mig "du har hemläxa" och så fick jag 2 provrör med en liten spatel i att fylla med avföring *urk*
Det är för att se så jag inte har en blödning i tarmen, tydligen brukligt vid blodbrist *suck*
 
Eftersom jag själv ser att Borrelian finns kvar så beror säkert järnbristen på den... Men jag vet inte
Förra gången så gjordes en gastroskopi (man går ner i matstrupen med en kamera) på att den övre magmunnen inte sluter tätt. Den läkaren jag hade då tolkade det som IBS, för även glutenprovet som togs via tolvfingertarmen var negativt.
Jag har dessutom nu ätit glutenfritt i ca 1,5 år och det funkar bra för min mage.
 
Aja, jag får se när avföringsproverna är lämnade på vad det visar ;)
 
 
 

Kommentera här: