Dag 3, mina föräldrar

Kommer inte lägga ut bild på mina föräldrar. Lite respekt har jag allt.
 
pappa: föddes 1944 i Stockholm. Flyttade till Skåne som 4 åring för att bo hos sin mormor & morfar... Pappa har haft en tuff uppväxt.... Så när han 1967 träffade mamma fick en mor & far ;) . När min morfar levde kallade han honom  för far & han kalla min mormor för mor <3
När hans mamma dog i våras ville han först inte gå på hennes begravning men gjorde det för husfridens skull...
Som person är pappa väldigt beskyddande & det är med honom man pratar krämpor ;) . Pappa gillar golf & sina modellbåtar (han bygger en därhemma). Å är den bästa pappan man kan ha.
 
mamma: föddes 1946 i Karlskrona. Hon flyttade till Skåne när hon var ett par månader. Min morfar bodde redan då i Malmö. Hon är äldst av 3 barn. Brodern är 4 år yngre medans systern är 12 år yngre. Hon tog ofta hand om sin syster. Åkte & handlade barbie-saker, fikade mm. Så min moster är faktiskt bara 18 år äldre än mig.
Som person är mamma ordningssam, hon har stenkoll på allt. Kontrollfreak brukar jag säga vilket hon inte gillar. Annars är hon rolig att diskutera med :)
 
De gifte sig 1969 & hade min moster & deras kusin som tärnor/näbbar. Mamma & pappa hade svårt att bli gravida, Jag föddes nästan 6 år efter bröllopet. Mamma skulle läggas in för utredning när hon visade sig vara gravid.
Som föräldrar är de underbara. Har alltid ställt upp för mig & brosan när vi var små.
Mamma & pappa älskar alla sina 4 barn ;) Dvs jag & brosan samt min man & min brors sambo. Såna är dom :)
3 barnbarn har de fått. F född 1999, E född 2002 & lilla E född 2011.
 
Jag har faktiskt de bästa föräldrarna 
 
 

Dag 2. Min stad

Den har utmaningen går ju bra, haha.
 
Nåväl.
Dag 2 handlar om min stad. Jag kommer att berättar lite var den ligger, antal invånare & annat intressant.
Dock skriver jag inte ut namnet. Men lite bilder lär det bli.
 
Staden eller orten jag bor i heter likadant som kommunen.... Det är ett bondesamhälle eller som det står på Wikipedia Stationssamhälle. Den grundades 1899, som municipalsamhälle.
 
Kommunen har 20039 invånare
Orten: 10627 inv.
Orten ligger söder om Malmö & ca 8km från en flygplats ;)
 
Jag har själv bott här i 15 år & trivs jättebra. Det går buss & tåg till Malmö. Här finns det som behövs, ICA, bibliotek, bank, djuraffär, utomhusbad, bra skolor mm. Närhet till skogen. Dit tar det ca 20 min att köra...
 
Klicka på bilderna så syns de bättre
 
 

Dag 1 - Om mig

Dags att anta bloggutmaningen :)
 
Om mig
 
Jag är född & uppvuxen i en liten mindre stad utanför Lund. Denna lilla stad ligger precis vid vattnet.
Mina föräldrar bor kvar medans jag & min bror har flyttat på oss...
Jag har bott utanför Malmö i 15 år & trivs jättebra.
Jag är gift & har 2 barn. I familjen finns också 4 katter, 3 ökenråttor, en dvärghamster & 2 akvarium. Så vi är en familj med stort djurintresse. Jag är också aktiv inom scouting & ledare för barn i klass 4-5. Det som idag kallas Upptäckarna.
Jag sitter gärna vid datorn om kvällarna. Surfar runt på olika bloggar, läser nyheter, kollar igenom fb samt spelar några av spelen jag har.
 
Min klädstil går nog lite åt basic-hållet. Jag är en typisk jeans & t-shirttjej. Är förvisso vansinnigt förtjust i klädmode från 1950 talet, då helst det som "Rizzo" använder :) . Ni vet den tuffa tjejen i Grease.
 
Vad mer? Jag har grav spindelfobi, avskyr folk som tror att de är nåt... Har en ganska stark vilja
 
 
detta är favoritfotot på mig själv. Taget av en kollega som är grym på att fota